Nabavka sa smislom

18.09.2018. u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu, održana je radionica Nabavka sa smislom-Odgovor prakse. Radionica je realizovana u okviru projekta "Usmerimo se na bitno", nazvanim iz razloga kako bi se preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju učinila vidljivijim i značajnijim.
Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a je ukazala na to, da kupovina robe od preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju jeste zapravo nabavka sa smislom. Na taj način se u velikoj meri podržavaju osobe sa invaliditetom, njihov trud i angažovanje.
Na radionici je, u ime Grada Šapca govorio pomoćnik gradonačelnika, Goran Stojićević, dok je u ime Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Šabac govorila Nataša Stanić.
O iskustvima u radu i saradnji sa Preduzećem za profesionalnu rehabilitaciju "Novitas Consult" i primerom dobre prakse govorili su Danijela Drača Živković, office manager UPŽ Srbije, kao i Miloš Milutinović Category Manager Assistant Delhaize Serbia.
Budući da osobe sa invaliditetom prati diskriminacija u svakom pogledu, grad Šabac će se i u budućnosti baviti ovom temom kroz organizovanje raznih edukacija, koje će doprineti da se osobe sa invaliditetom što bolje uključe u život.